Hayırseverimiz

22.04.2015 5039

ABALIOĞLU Grubu'nun kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan ABALIOĞLU 1935 yılında; İsmail Baki ve Hacı Bahriye ABALIOĞLU çiftinin dört çocuğundan ikincisi olarak Denizli'de dünyaya geldi.  İlkokulu, Denizli Gazi İlkokulu'nda tamamlayan Orhan Abalıoğlu ortaokul için Denizli Lisesi'ne kayıt oldu; ancak lise eğitimine başladığı ilk yıl babasının rahatsızlığı nedeniyle eğitimini yarım bırakmak zorunda kaldı.

1960 yılında hayatını Sayın Cedide Bosnalı (Abalıoğlu) ile birleştiren Orhan Abalıoğlu'nun bir kız, üç erkek çocuğu ve altı kız, dört erkek torunu oldu.

1968 yılında Denizli'de bir sanayi yatırımı yapmak arzusu ile Devlet Planlama Teşkilatı'na bir yazı yazan Orhan Abalıoğlu cevap alamaması üzerine Ankara'ya gitti ve zamanın Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarı olan Turgut Özal ile yatırımla ilgili görüştü. Oda Birliği Genel Sekreteri Necmettin Erbakan ve Sanayi Bakanı Mehmet Turgut ile yatırım hakkında konuşan Orhan Abalıoğlu bunun üzerine o dönemde Türkiye'de devlete ve kooperatiflere ait 11 yem fabrikası bulunduğu bir ortamda "yem sanayi tesisi" kurmaya karar verdi.

Orhan Abalıoğlu'nun kendi ifadeleriyle "ABALIOĞLU Yem Sanayi A.Ş.'nin başarısı çocuklarının gece gündüz demeden azimle, büyük bir çalışma aşkıyla, yılmadan, dürüst çalışma ahlakıyla, alçakgönüllülükle ve değerli eşi Cedide ABALIOĞLU'nun takdire şayan sabrı ve desteğiyle gerçek oldu."

ABALIOĞLU Grubu'nun Türkiye'ye sağladığı katkı ekonomik yatırımlarla sınırlı değil. Denizli'de, Türkiye'nin en büyük ilköğretim okulu olan "ABALIOĞLU YEM SANAYİ ORTAOKULU" 2007-2008 Eğitim Öğretim yılında 37 derslik ve 1200 öğrenci kapasitesi ile Eğitim Öğretime başladı. Ardından "ORHAN ABALIOĞLU TEKNİK VE ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ" toplam 40 derslik ve 2600 öğrenci kapasitesi ile 2000-2011 Eğitim Öğretim yılında eğitim sunmaya başladı. 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında 50 derslikli ve 1200 öğrenci kapasiteli "CEDİDE ABALIOĞLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ" ülkemiz öğrencilerinin de eğitiminin hizmetine girdi.

Ardından 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında 40 derslik 1200 öğrenci kapasiteli "FİLİZ ABALIOĞLU ANADOLU LİSESİ" 40 derslikli 1400 öğrenci kapasiteli "OYA ENDER ABALIOĞLU ANADOLU LİSESİ" 40 derslikli 1050 öğrenci kapasiteli "PINAR BAHA ABALIOĞLU ANADOLU LİSESİ" 36 derslikli 1200 öğrenci kapasiteli "NECLA ERGÜN ABALIOĞLU MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ"de Eğitim Öğretim hayatına başladı. Orhan Abalıoğlu öncülüğünde yapılan bu yatırımlar ile Abalıoğlu Grubu, TBMM tarafından 2010 yılı Temmuz ayında "ÜSTÜN HİZMET ÖDÜLÜ" ne layık görüldü.

3 Mart 2019'da hayata gözlerini yuman Orhan Abalıoğlu geleceğin güvencesi olarak gördüğü gençlere her zaman şunu nasihatte bulunmuştu:

"Evlatlarım; her zaman ailenize, vatanınıza ve insanlığa faydalı bireyler olun. Çalışın, çalışmaktan korkmayın, yılmadan yorulmadan çalışın. Dürüst ve hırslı olun. Risk almaktan korkmayın. Alçakgönüllü ve yardımsever olun. Haram yemeyin. Doğru yoldan ayrılmayın. Sizleri çok seviyorum, hayat boyu başarı sizlerle olsun."